2013-06-11 07:00Pressmeddelande

Fyra svenska musikakter åker mot kulturfestival i Betlehem

null

I morgon, onsdagen 12 juni,  är det dags för Linnea Södahl från Stockholm, The Pitastro från Skinnskatteberg, Bellgate People från Göteborg och KC & Rootsrockers från Sundsvall att åka till Betlehem för att spela på kulturfestivalen Dandanat.
Det blir även spelningar i Jerusalem och Taybeh.

Det är Studieförbundet Bilda som arrangerar Dandanatfestivalen för nionde gången i ordningen, där svenska musik- och dansgrupper får möjlighet att skapa musik och dans tillsammans med palestinska musiker och dansare.

De fyra svenska musikgrupperna har under våren förberett sig inför resan genom studiecirklar.
Under veckan i Israel och de palestinska områdena kommer det förutom det musikaliska kulturutbytet även bli studiebesök på historiska och religiösa platser. Men framför allt möten med människor och organisationer som på olika sätt lever med och i konflikten.

 

Turnéplan för de svenska akterna:
12-15 juni Dandanatfestivalen, Betlehem
16 juni Peter’s Place, Taybeh
17 juni Redeemer Church Garden, Jerusalem

 

För kontakt, mer info och intervjuförfrågningar:
Mats Bjerde, kultursamordnare, mats.bjerde@bilda.nu, +46(0)70-517 14 10
Wilhelm Blixt, redaktör Bildamusik.nu, wilhelm.blixt@bilda.nu, +46 (0)76-812 62 15

www.bilda.nu
www.bildamusik.nu

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.