2017-11-10 07:00Pressmeddelande

Föreläsning med Kristina Paltén om att uppnå sina drömmar och bli hjälte i sitt eget liv

null

För att utmana sina och andras fördomar sprang hon ensam tvärs genom Iran, en sträcka på 1840 km. Hon har sprungit ultramaraton världen över och slagit världsrekord i 48- timmarslöpning på löpband. Den 22 november kommer äventyraren, ultralöparen, coachen, författaren och den forne Piteåbon Kristina Paltén till Kulturens hus och föreläser om att möta sina rädslor, följa sitt hjärta och förändra världen. Föreläsningen arrangeras av Studieförbundet Bilda.

– Mitt föredrag handlar egentligen inte om löpningen, utan om vad som händer när jag utmanar mina gränser och tar mig ur komfortzonen. Det gav fantastiska följder och jag tror att den kraften som kom ur löpningen, den besitter varenda människa. Det handlar bara om att få ut den ur sig själv, säger Kristina Paltén.

I en tid när det mesta med Mellanöstern förknippas med problem och konflikter snörde Kristina Paltén på sig löparskorna och korsade Iran, en sträcka på 1840 kilometer. Syftet var att utmana sina egna fördomar och rädslor. Med svenska flaggan fladdrande från en cykelpinne sprang Kristina genom små byar där knappt någon västerländsk turist satt sin fot. Hon sov hemma hos familjer, hamnade i iransk TV, svettades i uppförsbackar i 45-gradig värme och blev intervjuad av Iranska revolutionsgardet. Människor samlades längs vägen för att hylla hennes mod och tacka henne för att hon vågade besöka det land som invånarna vet många andra förknippar med terrorism. Miljontals människor har följt Kristinas resa innan, under och efter Iran. Nu får Luleåborna möjlighet att låta sig inspireras av hennes drivkrafter under föreläsningen Våga vara allt du kan vara.

Med föreläsningen vill hon inspirera människor att utmana rädsla att misslyckas och bygga tron på sig själv för att kunna nå sin fulla potential. Hon ger konkreta råd om hur man bygger den positiva spiralen, vad som kännetecknar ett bra mål, hur en energigivande, positiv målbild skapas och hur vi påverkar vår förmåga med vad vi tänker.

Kristina Paltén är född och uppvuxen i Piteå och har tidigare gett ut boken Tänk om jag fixar det! och under våren 2018 släpper hon ytterligare en bok. Dokumentärfilmen Ensam genom Iran – 184 mil av tillit släpptes 2016, trailern och filmen har sett av över 28 miljoner människor runt om i världen. Under november visas den på Umeå Europeiska Filmfestival.

Datum och tid: onsdag 22 november kl. 19:00
Plats: Kulturens Hus
Biljetter: köps på www.ticketmaster.se eller i Kulturens hus biljettkassa
(Biljetterna släpps på fredag den 10 november kl.13:00)

Kontaktuppgifter till Studieförbundet Bilda:

Ida Johansson
ida.johansson@bilda.nu
076-948 55 45

Kontaktuppgifter till Kristina Paltén:

Kristina Paltén
kristina.palten@gmail.com
0730-244 969

Bilda är ett studieförbund för möten mellan människor. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att möten uppstår och nya perspektiv skapas.


Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.