2015-09-25 13:44Pressmeddelande

FolkOrk startar upp

null

FolkOrk bjuder in barn att spela folkmusik den 10 oktober i Bollnäs och den 21 november i Gävle. FolkOrk är för barn 9-12 år som vill spela mera efter skolbesöket av FolkUngar. Välkommen att besöka oss under dessa dagar och se barnens fantastiska spelglädje!

Det här är FolkOrk

Vi vill med FolkOrk ge dig ett härligt gäng att spela med några gånger per år. Du kommer att får lära dig musik från t ex. Sverige, Irland, USA mfl. Du kommer att få lära dig låtar på gehör dvs. genom att lyssna och härma och du kommer även att få med dig noter och inspelningar så att du kan träna hemma och tillsammans med din lärare. Du kommer att vara med på två träffar per termin och vid det sista tillfället kommer vi att göra en stor härlig konsert!

Kanske spelar du på en musikskola eller hemma på rummet, det viktiga är att du älskar att spela!Häng med i FolkOrk och spela folkmusik på ett häftigt sätt med många andra i din ålder!

Anmälan till eiwor.kjellberg@bilda.nu eller 073-043 83 62.
Kostnaden är 200 kr per termin.
http://www.folkungar.se/folkork/

Samarbete med Hälsinge Låtverkstad

Under läsåret med FolkOrk kommer du också att få spela med ledare och ungdomar från Hälsinge Låtverkstad. Du kommer att få uppleva deras stora föreställning som de jobbar med under ett helt läsår och du kommer att få lära dig några av de låtar som de spelar.

Vi i FolkOrk

Eiwor Kjellberg - Fiol
Eiwor är riksspelman på fiol och har under många år jobbat med ungdomar och folkmusik. Hon startade Hälsinge Låtverkstad 2001 och hon jobbar idag med projektet FolkUngar som åker runt och spelar med barn i skolorna i Dalarna, Hälsingland och Gästrikland.

Anders Kråkan Ågren - Bas, Gitarr mm
Anders är kanske mest känd som rösten bakom ”Kråkan” i ”Mamma Mu”. Han jobbar sedan flera år med musikprojekt i skolor, ”Gör en låt” och äveni FolkUngar. Anders är en multispelman som kan skapa musik av det mesta.

David Albertsson - Gitarr, Fiol, mm
David Albertsson jobbar även han med FolkUngar när han inte är musiklärare i Rättvik.

Henning Högberg - Blåsinstrument, mm
Henning kommer från Sundsvall och han spelar alla möjliga blåsinstrument, saxofon, flöjter mm. Han har under många år varit kursledare på stora folkmusikläger i Sundsvall. Henning bor i Rättvik där han jobbar som musiklärare.

Sara Karlsson - Fiol, Sång
Sara är nyutbildad musiklärare och jobbar i FolkUngar när hon inte är ute och spelar med sitt band Jarsefolk och andra konstellationer.

Kontaktperson

Eiwor Kjellberg
projektledare FolkOrk

0651-565261
073-0438362
eiwor.kjellberg@bilda.nu

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.


Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.