2017-01-27 11:30Pressmeddelande

Flera starka regissörer till årets existentiella festival

null

I april är Existentiell Filmfestival Dalarna tillbaka för fjortonde gången med en ny festival. På temat ”Den du älskar” kommer festivalens deltagare att samtala kring aktuella filmer om kärlek, familj och nära relationer i förhållande till individens frihet och samhällets krav. Bland de många medverkande hittar vi fyra av Sveriges mest aktuella regissörer; Suzanne Osten, Maria Blom, Sara Broos och Ahang Bashi.

Den 6 – 7 april 2017 går den fjortonde existentiella filmfestivalen i Falun av stapeln på temat ”Den du älskar” där inbjudna gäster och publik kommer att tala om filmens relation till människans behov av kärlek och närhet. ”Det är väldigt roligt att vi i år gästas av flera aktuella regissörer som har mycket att säga om både filmen som medium och skildringar av nära relationer” säger Stefan Björnlund, projektledare för EFD. Festivalen bjuder på samtal med filmskaparen Suzanne Osten och även en visning av hennes uppmärksammade Flickan, mamman och demonerna. Filmaren Sara Broos deltar som festivalreflektör och regissören Maria Blom bjuder på inblickar i arbetet med sin senaste film på festivalens Work in Progress. Medverkar gör även den Guldbaggenominerade dokumentärfilmaren Ahang Bashi. 

Existentiell Filmfestival Dalarna är filmfestivalen som sätter samtalet i fokus där både allmänmänskliga och existentiella frågor diskuteras i förhållande till samhällsaktuella teman. Sedan 2003 har EFD bjudit på intressanta reflektioner kring utvalda filmer där öppna samtal förs av inbjudna gäster och deltagande publik. EFD arrangeras av Högskolan Dalarna, Studieförbundet Bilda, Sigtunastiftelsen samt Film i Dalarna.

Kontakt:
Projektledare Stefan Björnlund
stefan.bjornlund@existentiellfilmfestival.se
Telefon - 0709322864

Mer information
www.existentiellfilmfestival.se
www.facebook.com/ExistentiellFilmfestival
www.instagram.com/existentiellfilmfestival

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.


Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.