2017-11-09 10:48Pressmeddelande

​Finalister i Musikschlaget från Stockholm

null

Tre av tio artister i finalen i Musikschlaget, Sveriges melodifestival för funktionsnedsatta, kommer från Stockholm. Jennie Lind från Solna, Manfred Lindqvist från Vallentuna och Mr Positive från Sollentuna. Finalen livesänds från Sundsvall lördag 11 november kl 17, i samverkan mellan bandet och den dagliga verksamheten Maitraiders och Studieförbundet Bilda.

Under våren har åtta regionala deltävlingar arrangerats runt om i Sverige. I Musikschlaget medverkar band och soloartister med eget material eller covers och tävlingen är öppen för alla genrer. I år ansökte fler än 100 artister om att vara med. Alla bidrag bedöms av en jury utifrån tre kriterier: musikalitet, originalitet och helhetsintryck. I finalen medverkar tio artister.

- Det känns härligt att säga att vi kör Musikschlaget för sjunde året. Åren har gått fort och vi alla som arbetar med festivalen från Studieförbundet Bildas håll ser att arrangemanget växer för varje år och det betyder att vi har lyckats nå ut till så många musiker och artister med funktionshinder, säger Olle Norberg, enhetschef Bilda Mitt.

Idén till Musikschlaget föddes av bandet och den dagliga verksamheten Maitraiders när de deltog i en internationell melodifestival i Aten 2006. Inför och under finalen arbetar Maitraiders med att skapa de bästa förutsättningarna för alla artister som medverkar.

- Det är viktigt för oss att både teknik och bemötande är proffsigt och så är det. Alla artister ska känna sig väl omhändertagna. Det är vi i Maitraiders som tar emot artisterna, riggar backline på scenen, ansvarar för Greenroom och ser till att de får vad de behöver, säger Roger Jonsson, som företräder alla i Maitraiders.

För Studieförbundet Bilda är Musikschlaget en del i en stor musikverksamhet. Medskapande, delaktighet och livstolkning är en viktig del i vår kulturverksamhet. Genom musik och andra kreativa uttrycksformer utvecklas människor och sammanhang. Musikschlaget är en melodifestival med extra mening. Mycket glam, glitter och glädje utlovas.

- Det bästa med Musikschlaget är den genuina glädjen från alla medverkande och kärleken från publiken under kvällen. Varje år blir jag imponerad av artisterna som med stolthet står på scenen och framför sina nummer, säger Olle Norberg, enhetschef Bilda Mitt.

Årets finalister är:

Glädjekällan (Västervik)
Mr. Positive (Sollentuna)
Soy & Roy (Sundsvall)
Led Zixy (Ljungby)
Calle Doolke (Lund)
Manfred Lindqvist (Vallentuna)
Kenneth Heino (Umeå)
Jennie Lind (Solna)
Sebastian Bäcklund (Göteborg)
Narges Ahmadi (Örebro)

Mer information om Musikschlaget och biljetter till finalen:
www.musikschlaget.se

För mer information, vänligen kontakta:
Olle Norberg, enhetschef Bilda Mitt och ansvarig för Musikschlaget
olle.norberg@bilda.nu
076-94 101 92

Maria Ekelund, kommunikationschef
maria.ekelund@bilda.nu
070-642 17 30

Studieförbundet Bilda för kyrka och samhälle är ett studieförbund för möten mellan människor. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att möten uppstår och nya perspektiv skapas. Studieförbundet bildades 1947 och har sina rötter i de svenska folkrörelserna. Vi är en ideell, partipolitiskt obunden organisation med drygt 11 000 aktiva ledare och folkbildningsverksamhet i hela landet, organiserade i sex regioner. Vi har ett förbundskansli i Stockholm och ett studiecenter i Jerusalem. www.bilda.nu



Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.