2018-10-12 08:09Pressmeddelande

Filmkväll och samtal med Suzanne Osten

Suzanne Osten kommer till Gävle den 17 oktober. Suzanne Osten kommer till Gävle den 17 oktober.

Studieförbundet Bilda och St Lukas och bjuder in Suzanne Osten till en filmkväll när hon  visar sin film "Flickan mamman och demonerna". Efter filmen finns fika att köpa och sen börjar ett öppet samtal med möjlighet till frågor till Suzanne. 

Tid och plats: Onsdagen den 17 oktober kl 18.00 på Skottes Musikteater i Gävle.

Suzanne Osten och representanter från St Lukas och Bilda kommer att finnas på plats i lokalerna innan filmvisningen (från ca 17.00) och press har då möjlighet att tala med oss. 

Kontakta!

St Lukas / Daniel Karlsson 076-143 26 09, 
Studieförbundet Bilda / Eva Svensk 070-760 42 59
____________

Välkommen till en filmkväll på Skottes Musikteater. Suzanne Osten visar sin film "Flickan, mamman och demonerna". Efter filmen följer ett samtal med filmregissören Osten som tar avstamp i sin egen uppväxt och berättar en lika färgstark som gripande film om ett barns kärlek och lojalitet till sin förälder.

Om filmen:
I en lägenhet låser Siri, en ensamstående och psykotisk mamma, in sig själv tillsammans med sin dotter Ti. Här är det nämligen demonerna som styr. Ti kan höra mamman när hon pratar med demonerna, hon ser mammans förändrade och slutna ansikte. Men demonerna som mamman talar med, kan Ti vare sig höra eller se. Situationen blir farlig när demonerna tar över hela Siris värld. Livsfarlig, faktiskt. Siri är inte Siri längre. Det är som att hon själv har förvandlats till en demon. Så för att överleva tar Ti till sin fantasi och beslutar sig för att besegra mammans demoner.

Läs mer: http://www.fundamentfilm.se/flickan-mamman-och-demonerna/
 Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.


Kontaktpersoner

Ulrika Vedholm
Kommunikatör, Bilda Mitt
Ulrika Vedholm
Jämtlands län, Gävleborgs län, Dalarnas län samt delar av Västernorrlands län (Sundsvalls, Timrå och Ånge kommuner)