2015-03-16 11:09Pressmeddelande

Eiwor är årets vinnare – barn och unga

null

Eiwor Kjellberg från Studieförbundet Bilda GävleDala tog hem priset för årets barn och unga på den sjätte upplagan av Folk & Världsmusikgalan i ett fullsatt Berwaldhallen i Stockholm. Under kvällen delades det ut pris i åtta kategorier.

Eiwor Kjellberg från Järvsö får priset för sitt arbete med Hälsinge Låtverkstad, som varit en föregångare i hur man inspirerar ungdomar att spela folkmusik, samt FolkUngar som riktar sig mot yngre barn, där barn ges möjlighet att på ett lekfullt sätt möta folkmusik.

- Jag är oerhört tacksam och hedrad. Det här betyder så mycket för mig, och för mina kollegor och för allt vårt arbete vi lagt ner under många år för att sprida och inspirera unga till att spela folkmusik i Hälsinge Låtverkstad och i FolkUngar. Jag är jätteglad, det känns som om vi har lyckats! Och jag känner mig så taggad på att fortsätta att utveckla folkmusiken för barn och unga i nya spännande projekt!  

Motivering från juryn:

Årets Barn och unga - Eiwor Kjellberg
Folkmusiken lever! Den lever med alla sina utövare, unga som gamla, som för traditionen vidare längs gamla bekanta eller helt nya och oplogade vägar. Med detta pris vill vi hylla en som mer än många andra visar vägen – och lusten. Genom alla sina projekt och sin musikaliska generositet får hon folkmusiken att blomstra.

Läs mer om Studieförbundet Bildas FolkUngar här.

Läs mer om Studieförbundet Bildas Hälsinge Låtverkstad här.

Kontakta Eiwor Kjellberg
Telefon:  0651-565261
Mobil:  073-043 83 62                
E-post:  eiwor.kjellberg@bilda.nu

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.