2019-11-15 09:47Pressmeddelande

Diasert med Karl Martindahl

Karl MartindahlKarl Martindahl

Den 19 november kl 17.00 arrangerar Studieförbundet Bilda en Diasert med musikern och författaren Karl Martindahl. Diasert är Bildas koncept för dialog och konsert och under kvällen kommer vi att få vara med om ett samtal om musik, att odla som terapi varvat med Karls låtar. Moderator för kvällen är Paula Gullbing, coach och entreprenör.

Karl Martindahl är artist och låtskrivare, kanske mest känd från Melodifestivalen men även TV-programmet Fame Factory som han medverkade i 2004. Redan som tonåring hade han framgång med bandet The Flying Eagles. Nu är Karl aktuell med ny musik och föreläsningar om sin debutbok, Den goda skörden. I boken talar Karl Martindahl ut om de mörkaste tiderna i sitt liv och delar med sig av hur man kan vända sitt mående genom att sätta fingrarna i jorden. När han började odla ett trädgårdsintresse fann han äntligen vägen ur en lång tids utmattning, depression och ångest.

Samtalspartner under diaserten är Paula Gullbing, Karlskrona. Coachen och entreprenören Paula Gullbing var mitt uppe i karriären när hon föll ner från en stege och fick en kraftig hjärnblödning. Men hon tog sig tillbaka och idag driver hon eget företag och coachar människor att hitta styrkan hos sig själva.

- I våras arrangerade Studieförbundet Bilda en Diasert med Hildur Höglund och nu fortsätter vi att lyfta mötet och samtalet i Karlskrona. Diasert är ett spännande koncept där deltagaren kommer musikern närmre in på livet. Du som lyssnar får en djupare dimension på musiken och texterna när du får höra artisten berätta personligt från sitt liv och musikskapande, säger Magnus Lundmark, verksamhetsutvecklare på Bilda.

- Det är varje människas rätt att få uttrycka sig och det är i mötet med andra som vi får nya perspektiv på tillvaron och växer som människor. Mötet mellan Karl och Paula kommer bli intressant och Karl kommer berätta om de mörkare tiderna i sitt liv och hur han kom ur det. Det är ett aktuellt ämne som många berörs av och så viktigt att våga lyfta samtalet om psykisk ohälsa, fortsätter Magnus.

19 november 2019 kl. 17.00
Elsas krog, Ronnebygatan 30 Karlskrona
Moderator: Paula Gullbing
Entré: Gratis, föranmälan krävs: magnus.lundmark@bilda.nu

För mer information, vänligen kontakta
Magnus Lundmark, verksamhetsutvecklare Kalmar
magnus.lundmark@bilda.nu 036-34 21 17Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.


Kontaktpersoner

Magnus Lundmark
Verksamhetsutvecklare
Magnus Lundmark