2013-06-18 13:05Pressmeddelande

Det finaste uppdrag man kan få - bakom kulisserna på prinsessbröllopet

null

Nu var det dags. Riksspelman Eiwor Kjellberg kände sig stirrig och orolig när hon skickade ut ungdomarna från Hälsinge låtverkstad  i kyrksalen. Hennes unga spelmän skulle spela och eskortera prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill ut på stora trappan till tonerna av Delsbo Brudmarsch. Hade fiolerna stämt om sig? Eiwor hade sin fiol och stråke i beredskap utifall, i sista sekunden … Följ med bakom kulisserna på ett prinsessbröllop!

Hela artikeln om Hälsinge låtverkstads deltagande på prinsessbröllopet 8 juni finns på Bilda.nu. Klicka här för att läsa.

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.


Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.