2014-04-28 08:00Pressmeddelande

Deltävling i Örebro för Musikschlaget 2014

null

Melodifestivalyran är inte över än. Nu närmar sig deltävlingen för Musikschlaget 2014 i Örebro. Den alternativa melodifestivalen för, av och med artister med funktionsnedsättningar.

Just nu pågår åtta deltävlingar runt om i landet. Den 15 maj är det dags för deltävling i Örebro. Tävlingen vänder sig till personer med intellektuell funktionsnedsättning eller diagnoser inom autismspektrat.
- Det kommer bli en färgsprakande kväll fylld av både soloartister, band och körsång. Förra årets deltävling blev en succé, musiken flödade och stämningen var på topp. I år siktar vi på en minst lika lyckad kväll, säger Isabelle Ulfsdotter som är projektledare.


Vinnaren som koras går vidare till den stora finalen som är i Sundsvall i november. Musikschlaget arrangeras av studieförbundet Bilda.


Datum: den 15 maj 2014
Tid: kl.18:00
Plats: Tullängsskolans aula, Örebro
Pris: Fritt inträde
Ytterligare upplysningar lämnas av Isabelle Ulfsdotter Hillberg, projektledare för Musikschlaget tel 070-256 78 88 eller via e-post isabelle@ulfsdottermusik.se
Pressbilder finns att hämta på www.musikschlaget.se

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.