2015-02-24 13:58Pressmeddelande

Cory Henry Clinic på Fasching!

null

Cory Henry, känd som den groovepumpande organisten i Snarky Puppy kommer till Stockholm den 12 mars. Denna multiinstrumentalist har en imponerande meritlista. Förra året släppte han sin skiva ”First Steps” som direkt klättrade upp till förstaplatsen på iTunes jazzlista.

Cory har sina rötter i gospelkyrkan och är omtalad bland gospelmusiker för sitt sätt att ta sig an musikformen. Han kommer nu till Stockholm för att ge en clinic i gospel-keys, främst hammondorgel och piano. Cory kommer att inspirera, prata om sitt eget spel, visa hur man kan utveckla sitt spel och illustrera relationerna mellan gospel och jazz.

Svenska Gospelverkstaden inbjuder nu alla intresserade musikstuderande elever och studenter att delta i hans clinic som sker mellan kl. 13-15 den 12 mars på Fasching i Stockholm. Senare på kvällen, kl. 20.00 drar konserten igång på samma ställe.

Gå in på www.gopelverkstaden.se för anmälan och priser!

Arrangemanget sker i samverkan med Studieförbundet Bilda.

För mer information kontakta Åse Hagerman, konsulent Bilda, på e-post: ase.hagerman@bilda.nu eller telefon 08-727 18 11.

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.



Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.