2015-03-24 08:00Pressmeddelande

Cash-succé tillbaka i Sävar och Robertsfors

null

Succén är tillbaka. Konserten "Ring of Fire - Johnny Cash sångerna och livet" med Anna Stadling, Pecka Hammarstedt, Andreas Nordell och körsångare kommer till Robertsfors 28 mars och Sävar 29 mars.

Även 2013 gjordes Ring of Fire med samma koncept.

- Förra gången var det utsålda hus och vi tror att det blir samma rush i år. Det här är högklassig musik, säger Petra Falk, konsulent på Studieförbundet Bilda och ansvarig för den körverksamhet som Bilda stödjer.

Vid varje konsert deltar lokala körsångare, totalt är ett 60-tal engagerade. Konserten är en del i Studieförbundet Bildas körarbete och syftet är att ge inspiration till våra körer.

Studieförbundet Bilda är arrangör tillsammans med Robertsfors Teater & Musik och Sävaråkyrkan i Sävar.

Kontakt

Petra Falk, konsulent Studieförbundet Bilda, petra.falk@bilda.nu, 090-14 20 11, 070-656 55 96

Foto

Fotograf bilden på Anna Stadling: Tina Axelsson

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.