2012-10-30 15:15Pressmeddelande

BRING IT OUT – NY KLUBB PÅ DEBASER

null

Klubb Bring It Out har premiär den 7 november då sex band inom genren rock/pop står på Debaser Slussens scen. Bring It Out är en del av Bilda Live, Studieförbundet Bildas satsning på livespelningar.

Studieförbundet Bilda stöttar rock- och popband i deras musikutövande och drömmar sedan många år tillbaka. Vi tillhandahåller replokaler, arrangerar konserter, ger kurser, workshops och stöttar banden i deras utveckling.

Klubb Bring It Out presenterar stolt:

ME THE TIGER (Falun)
Me The Tiger står för en drivande och rå electropop, toppat av Gabriella Åströms sång. Musiken är en omvärldsbetraktelse med stora portioner hopp om förändringar och ett rättvisare samhälle.
www.methetiger.se

MUD WALK (Sthlm)
Mud Walk bildades 2010 på Gotland och har sedan dess vadat genom bluesens träskmarker. De spelar en blandning av blues och gammal hårdrock och bjuder alltid publiken på en grym liveupplevelse. På bolaget Ella Music Nation släpper de nu sin andra EP “The Drifters Forgotten Lore”.
http://www.facebook.com/mudwalkswe

A FRIEND OF HARRYS (Visby)
A friend of Harrys är ett rockband från Gotland. Bandet startade 2007 och signades på bolaget RSW publishing/BMG Rights Management 2009. De har släppt ett flertal videos bl.a. ”Danger is my middle finger” 2010, och ”Kill me in my sleep” 2011.
www.afriendofharrys.com

VAKEN (Umeå)
Vaken formades våren 2011 och 2012 spelade de på Umeå Open. De har spelat in en EP som kommer släppas på skivbolaget Stugan under hösten 2012.
http://vaken.bandcamp.com/

THE VIRTUES (Sthlm)
The Virtues som har turnerat i bl.a. Sverige, USA, England, Baltikum och Nederländerna.
http://www.facebook.com/thevirtuessweden

KANSAS CITY SHUFFLE (Umeå)
Kansas City Shuffle är ett rutinerat band från Umeå som spelar tight och svängig musik med influenser från den äldre skolan av hårdrock och blues. I april släppte de sin debutskiva ”Vulture´s Waltz” på Umeåbaserade Spring Cherry Records.
http://www.facebook.com/Kcsumea?ref=hl


Information

Onsdag den 7 november, kl. 19
Entré 60 kr

För mer info, kontakta Tess Thörnqvist på tess.thornqvist@bilda.nu
eller telefon 0700-79 14 78.

Läs mer: www.bildamusik.nu samt Facebook på ”Bildamusik Stockholm”
och eventet ”Klubb Bring It Out”


 

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.