2013-05-06 14:56Pressmeddelande

Bildas körer i topp på nordiska mästerskapet i barbershop!

null

I helgen avgjordes Nordiska Mästerskapen i Barbershop för kvinnor i Karlstad. Studieförbundet Bilda är stolta över att få med två körer och en kvartett på prispallen! Alba Show Chorus från Stockholm vann och Harmony Heights från Uppsala kom trea i körklassen. Dessutom kom krÄm från Stockholm tvåa i kvartettklassen.

– Jag känner en sådan stolthet och glädje i hjärtat för Bildas körer som tävlade i helgen! säger Åse Hagerman, körkonsulent på Studieförbundet Bilda. De fick både rekordpoäng och möttes av stående ovationer.

Alba Show Chorus från Stockholm vann med 651 poäng, vilket är den högsta poäng som kören någonsin fått. Vinsten kvalificerar dem dessutom till att få åka till VM i Baltimore hösten 2014. Körledare är Mikael Wikström.

Harmony Heights från Uppsala knep bronsplatsen, och även de satte nytt poängrekord för kören med 618 poäng. Deras körledare heter Mari Pettersson.

I kvartettävlingen kom krÄm tvåa och Twist kom fyra. Båda kvartetterna har medlemmar från kören Stockholm City Voices – även det en Bildakör. Den kören vann NM förra året och håller därför på att förbereda sig för VM i Honolulu, Hawaii, i november i år.

– Som Bildakonsulent är det härligt att kunna stödja våra körer på olika sätt, framför allt med ledarutbildning, säger Åse Hagerman på Studieförbundet Bilda. Det är ett gediget folkbildningsarbete som dessa grupper utövar varje vecka och de är värda allt stöd vi kan ge!

Mer information
Kontakta Åse Hagerman på Studieförbundet Bilda, 08-727 18 11, 0709-71 18 67, ase.hagerman@bilda.nu

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.


Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.