2016-04-21 12:07Pressmeddelande

Bildakontoret i Gävle flyttar

null

Bildas kontor i Gävle flyttar just nu från Fältskärsleden till Kaserngatan 107 på Brynäs, i samma hus som Nässéns bageri, där Bilda även tidigare haft en del verksamhet. Nu samlas allt på ett ställe och kontoret utökas med några nya kontorsplatser för Bilda GävleDalas konsulent Michael Agaiby som arbetar med Ortodox bildning och kultur och regionkommunikatör Ulrika Vedholm tillsammans med kulturkonsulent Martin Unoson och Daniel Johansson som är handledare för hiphop.

Renovering och anpassning av de nya lokalerna pågår just nu samtidigt som vi bedriver verksamhet, som vanligt. Lokalerna bjuder in till nya möjligheter och vi är öppna för idéer som vi kan möjliggöra tillsammans i huset. Redan nu har några engagerade ungdomar börjat bygga på en graffiti/streetart studio och man kan som vanligt även höra av sig till Bildas konsulent Martin Unoson, om man behöver en replokal. Martin som är engagerad i flytt och renovering beräknar att allt ska vara klart efter sommaren.

– Jag tycker de nya lokalerna artar sig bra, även om det är rörigt just för stunden. Det blir väldigt bra att få ett helhetsgrepp om lokalerna och kontakten med våra band genom att ha allt samlat på ett ställe. Det blir mera överskådligt och en stor kreativ massa av människor som kommer att samlas under samma tak. Det finns mycket att vinna i det, säger Martin Unoson.

Studio Fältskär som tidigare använts för att bland annat göra beats och spela in rap/sång kommer att byta namn till Studio Kasern. Studion delas nu också upp i studio A och B.

– Studio A kommer att användas för inspelning av sång på färdiga beats, mix och finputs av det man gör i Studio B som kommer att innehålla padcontrol, dj-station, klaviatur och annat för att sampla och göra beats och musik från grunden. Totalt sett en kreativ mischmasch att skapa i, berättar Martin.

Arrangörsgruppen 026-Hardcore hänger med i flytten kommer att ha sin nya bas i lokalerna och fortsätter att arrangera drogfria hardcorespelningar i huset.

– Framåt hösten när allt börjat falla på plats ordentligt kommer det vara en fröjd att gå till en inspirerande arbetsplats som då innehåller både pop, rock, metal, hip-hop/rap och elektronisk musik och ateljé/graffiti och en livescen. Lyxigt!, avslutar Martin med ett leende.

Har du frågor? Kontakta martin.unoson@bilda.nu

Text och foto: Ulrika Vedholm, regionkommunikatör Bilda GävleDala.

Bildtext: Martin Unoson och Daniel Johansson utanför Bildas nya lokalkontor i Gävle.

Faktaruta:

    I Gävles nya Bildahus på Kaserngatan 107 hittar du:
  • 18 replokaler
  • 1 komplett utrustad replokal
  • 1 graffiti/streetart studio
  • 1 inspelnings/mix + beats/sample studio
  • 026-Hardcore Livescen
  • 4 kontorsplatser för Bildas personal i Gävle 

Klicka och läs Bilda GävleDalas senaste musiknyhetsbrev!

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.


Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.