2015-09-01 08:16Pressmeddelande

Bilda tar större plats på Live at Heart

null

Studieförbundet Bilda arrangerar två fullmatade showcasekvällar, 4-5 september, i samband med årets Live at Heart-festival i Örebro. En festival som växer och växer. I år med fler artister, scener och konserter än tidigare. Och Bilda hänger med. Sammanlagt presenterar Bilda fjorton akter från olika delar av landet. Bland annat bluesbandet Among Lynx från Stockholm/Uppsala, reggaeakten Akosia från Örebro och popbandet Atlantic Francis från Stockholm.

Under årets Live at Heart 6.0, 2-5 september i Örebro, tar Studieförbundet Bilda större plats än någonsin. Sammanlagt kommer fjorton band som har studiecirkel hos Bilda att spela på festivalen och på Bildas showcasekvällar på restaurang Soleo, 4-5 september.

- Det vi hoppas på nu med Bildas showcasekvällar är att några av banden får med sig ett par bokade spelningar hem men också att publiken upptäcker banden och vill höra mer, säger Simon Ledstam kulturkonsulent på Bilda och projektledare.

När Simon Ledstam upptäckte att skivbolag och arrangörer hade sina egna showcase föreslog han kultursamordnare Wilhelm Blixt att även Bilda skulle ha showcasekvällar. Wilhelm Blixt tände på idén och i år blir det två.

- Vi på Bilda ser det som en självklarhet att ta plats på en av de bästa mötesplatserna för ny och intressant musik som Live at Heart är. Artister, bransch, publik och media möts på flera kreativa sätt i seminarier och vid konserter och allt är dessutom fint inramat av Örebros stadskärna, säger Bildas kultursamordnare Wilhelm Blixt.

- Som studieförbund vill vi givetvis vara med på Live at Heart för att visa upp delar av den breda flora av spännande musik som spirar i alla möjliga hörn runtom i landet och som fortsätter att utvecklas i vårt och andra studieförbunds regi, fortsätter han.

Uttagna band:
Fredag 4 september
Esse Quam Videri, Örebro
Grand Trunk Travellers, Uppsala
Heyra, Stockholm
Ourtime, Stockholm
Akosia, Örebro
Beat City Tubeworks, Jönköping

Lördag 5 september
Among Lynx, Uppsala/Stockholm
Norak, Borlänge
Dream Lake, Stockholm
Atlantic Francis, Stockholm
Twinleaf, Linköping
Headstoned, Kalmar
Oh Hiroshima, Örebro (på East West)

Läs mer på:www.bildamusik.nu

Kontakt:
Wilhelm Blixt, kultursamordnare, 076-812 62 15, wilhelm.blixt@bilda.nu
Simon Ledstam, kulturkonsulent, 073-928 85 77, simon.ledstam@bilda.nu

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.