2015-09-25 15:16Pressmeddelande

Bilda fortsätter att driva Nordanstigs kulturverkstad

null

 

Nordanstigs kommun lade ut driften av musik- och kulturverksamhet för barn och unga för offentlig upphandling under sommaren 2015. Processen blev klar den 20 augusti och Studieförbundet Bilda GävleDala är glada över att kunna fortsätta driva Nordanstigs musik- och kulturverkstad ännu ett år.

Studieförbundet Bilda GävleDala har i flera år drivit en musik- och kulturverkstad för barn och ungdomar i Nordanstigs kommun (NKV). I våras la kommunen ut verksamheten för offentlig upphandling. Studieförbundet Bilda skickade såklart in en förfrågan och i mitten av augusti 2015 fick Bilda och Lars Elverovski, som är ansvarig för NKV, det glada beskedet att vårt anbud antagits och att vi kan driva verksamheten ännu ett år.

- Vi är otroligt glada att vi kan fortsätta vår fina verksamhet för barn och unga i Nordantig. Nu har vi rekryterat ett lärarteam på sex personer och vi har nästan 100 nya deltagare på ingång. Från och med denna termin kan vi även erbjuda celloundervisning. Vi kommer också att dela ut blanketter på skolorna, boka in prova-på tillfällen och kontakta alla tidigare elever, säger Lars Elverovski ansvarig för NKV.

Välkommen att besöka oss och se verksamheten igång!

Kontakt Lars Elverovski
tel: 0652-56 58 00 (även till mobil)
SMS: 070-330 13 04
e-post: lars.elverovski@bilda.nu

Nordanstigs Kulturverkstad
Bergsjö Centralskola
Skolvägen 9
82070 Bergsjö

Regionchef Studieförbundet Bilda GävleDala
Telefon: 0270-628 14
Mobil: 070-330 40 02
E-post: john.staffas@bilda.nuStudieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.