2013-06-04 09:03Pressmeddelande

Bilda arrangerar hyllningskväll till Peace & Love

null

Fem Bildaband skulle ha spelat på Shangri-La-scenen på Peace & Love i sommar.
Efter den inställda festivalen erbjuds de nu att komma och spela på Debaser Slussen den 2 september på en hyllningskväll till Peace & Love.

De fem akterna Kristal and Jonny Boy, Deli Basis, Marigold, Riff Knives och Good Harvest skulle ha spelat på Bildas dagparty på Shangri-La-scenen under årets Peace & Love-festival i Borlänge.

Med anledning av det dystra beskedet att det inte blir någon festival och Peace & Love AB:s konkurs arrangerar nu Bilda en hyllningskväll till Peace & Love. Kvällen kommer att arrangeras på Debaser Slussen den 2 september.

- Det är med stor sorg vi på Bilda har tagit emot nyheten att Peace & Love går i konkurs och att årets festival inte blir av. Det är ingen tillfällighet att Bilda under åren valt att ha ett nära samarbete med just denna festival, vars värderingar och idéer vi står bakom och ser som viktiga i Musiksverige.

 - Vi tror att kultur som bärs upp av eldsjälar med kärlek till musiken gör skillnad i människors liv och berör på djupet. I år skulle fem akter ha uppträtt på Bildas scen på festivalen. Dessa erbjuds nu att istället att få spela på klubb Bring it out på Debaser Slussen den 2 september, där vi genomför en tribute-kväll till Peace & Love:s ära, säger Emma Swanström, Bilda Live-producent.

Kontakt:
Emma Swanström
emma.swanstrom@bilda.nu
0722-50 05 18

www.bilda.nu
www.bildamusik.nu

 

 

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.