2012-11-15 15:59Pressmeddelande

Beetmeat - en sprudlande musikalisk mötesplats i Umeå!

null

Snart är det dags för Beatmeet igen.23-24 november 2012, på Folkets Hus i Umeå. Förra året kom över 1 000 musiker och musikälskare till Umeå Folkets Hus för att nätverka, hänga, lyssna på musik, spela och gå på workshops och föreläsningar. Nu gör vi om kalaset igen – men ännu fetare!

Vi har nu släppt schemat och kan konstatera att det blir ett späckat och matnyttigt program för alla musikälskare.

Nytt för i år är ett tydligare fokus på kringaktiviteter med clinics, workshops och föreläsningar. Till exempel kommer vi att dyka ner i dagens nya förutsättningarna för musikbranchen med frågeställningar som: Hur är skivbolagens situation i dagens förändrade musikklimat? Hur gör några av Sveriges mest intressanta indiebolag för att nå ut med sina släpp? Hur fungerar STIM?

Andra workshops kommer handla mer om trix och fix: Hur man får ett bra trumljud med endast en eller två mikrofoner och hur man mixar musik på bästa sätt.

Det blir också en arrangörskurs med frågeställningar kring hur man väljer och bokar artister utifrån ämnen som genre, målgrupp, budget, jämställdhet och festivalens profil.

Givetvis återkommer en del favoriter från förra året, som till exempel demopanelen och pedalbyggarworkshopen! Och massor av annat.

Och just ja - dessutom spelar ett femtiotal band från hela Sverige.

Programmet i sin helhet hittar du på www.beatmeet.se och på www.facebook.com/beatmeet

Beatmeet arrangeras av Studieförbundet Bilda.

För mer info, kontakta oss:

Charlott Wikström, projektledare: 0722 507 659

Mattias Johansson, kulturkonsulent på Studieförbundet Bilda: 090 14 20 15

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.