2016-09-22 11:24Pressmeddelande

Anna Melle släpper ny bok om att hitta sin identitet

null

Studieförbundet Bilda och Anna Melle inbjuder till Bokrelease för boken Från Hanna till Anna.Från Hanna till Anna handlar om en resa genom ett liv, med start i en liten by långt borta i Mesopotamien där tusentals människor mördades på grunda av sin kristna tro, och med slutstation i Sverige, det fria landet med både värme och kyla.


Från Hanna till Anna handlar om Annas livsresa och berör ämnen såsom flykt, anpassning, integration, kulturkrockar och att finna sin identitet.
Från Hanna till Anna är Anna Melles sjunde bok.

Anna Melle är gymnasielärare, författare och föreläsare inom kultur och integration. Hon har en bred erfarenhet av det mångkulturella svenska samhället och föreläser bl.a. om kulturmöten, kulturkrockar och hedersrelaterat våld samt om patientbemötande inom vården. Anna kom som flykting till Sverige för 40 år sedan och i samband med bokreleasen firar hon 40-årsjubileum. Det firas med dryck och orientalisk mat under bokreleasen.

Bokrelease 29 september, Immanuelskyrkan, Oxtorgsg 15, Jönköping

Start kl. 17.30.
Författarsamtal om boken med Anna Melle och Erik Lindfeldt.
Jan Melle, Annas son, läser ut boken Från Hanna till Anna.
Under kvällen framförs orientalisk musik av Nenos Yousef.
Mingel och boksignering.

Ytterligare upplysningar
lämnas av Anna Melle, tel: 0737-33 67 44
www.annamelle.com kan du läsa mer om Annas böcker och urval av föreläsningar.
Helena Cankalp, Studieförbundet Bilda, tel 036-34 21 19 (samma nr till mobil) eller helena.cankalp@bilda.nu

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.


Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.