2015-06-30 08:00Pressmeddelande

Åbytorps amatörteatergrupp gör en favorit i repris!

null

 

Hedengrenspelet sätts åter upp efter åtta års vila. Spelet vill visa hur ett personligt livsöde som innehåller trauma, vidsynthet, tro, motstånd och engagemang kan förändra både enskilda människors och ett samhälles historia.

År 2005, 2006 och 2007 spelades teaterprojektet ”Patron Hedengren på Riseberga – en banbrytande man” på Riseberga bönehus och på Nya Teatern i Örebro. Det har funnits ett stort intresse av att återuppta föreställningen och nu är det alltså dags igen att genomföra ”Hedengrenspelet”. Det arrangeras sex föreställningar i slutet på juli och början på augusti. Arrangör är Åbytorps amatörteatergrupp i samarbete med Studieförbundet Bilda och Intresseföreningen för Riseberga Bönhus.

Tack vare föreställningen får åskådarna en inblick i spännande händelser från folkrörelsehistorian på 1800-talets Riseberga Bönehus. Sammanlagt är det ett fyrtiotal personer som medverkar för att få till skådespeleri, musik, kostym, manus och scenografi.

Föreställningar:
31 juli kl 19.00
1 aug kl 18.00
2 aug kl 18.00
7 aug kl 19.00 
8 aug kl 18.00
9 aug kl 18.00.

Biljetterna kostar 200 kr för vuxna och 80 kr för barn (upp till 16 år). Fika ingår i priset. Biljetter kan förbokas på telefonnummer 070-20 80 163.

Mer information lämnas av producent Lars-Inge Larsson på 070-20 80 163

 

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.


Ämnen: Kultur

Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.