2013-03-12 07:12Pressmeddelande

12 steg till tro, hopp och kärlek för "normalstörda" i Jönköping

null

Den 13 mars bjuder Bilda in till en kväll där Olle Carlsson och Irma Schultz Keller – med humor och allvar, ord och musik – kommer att berätta om hur de själva inspirerats av de 12 stegen och hur det har hjälpt dem att ta sig igenom livets passager. – Förhoppningen är att det ska ingjuta livsmod i alla som kommer, säger Olle Carlsson

 

I höstas släppte Olle Carlsson sin bok 12 steg för hopplösa. Det är en inspirationsbok för andlighet och personlig utveckling och den utgår från den så kallade 12-stegsmodellen och beskriver på ett handfast sätt hur människor med alla sorters livsproblematik kan bearbeta dessa. Nu i vår ger sig Olle Carlsson, tillsammans med SIrma Schultz Keller, ut på turné på temat 12 steg till tro, hopp och kärlek. Den 13 mars bjuder Bilda in till en kväll där Olle Carlsson och Irma Schultz Keller – med humor och allvar, ord och musik – kommer att berätta om hur de själva inspirerats av de 12 stegen och hur det har hjälpt dem att ta sig igenom livets passager. – Förhoppningen är att det ska ingjuta livsmod i alla som kommer, säger Olle Carlsson.

Kommer till Jönköping 13 mars
Tolv städer kommer de att besöka i februari och mars, från Luleå i norr till Lund i söder. Den 13 mars kommer turnén till Immanuelskyrkan i Jönköping.

– Ett studiematerial har tagits fram utifrån Olle Carlssons bok och förhoppningen är att efter föreläsningen starta samtalsgrupper för personlig utveckling och ge människor möjligheten att våga förändras, berättar Lars-Inge Claesson på Studieförbundet Bilda.

Både Olle Carlsson och Irma Schultz Keller jobbar inom Svenska kyrkan i Katarina församling i Stockholm. Där har de bland annat varit med och utformat Allhelgonamässan i Allhelgonakyrkan och har erfarenhet av att arbeta med de 12 stegen.

Tid: 19.00–21.00 i Immanuelskyrkan, Oxtorgsg 15, Jönköping

Entré: 100 kr (förköp på Nya Musik)

Läs mer: www.bilda.nu/12steg (Här finns även studiematerialet för nedladdning)

Ytterligare upplysningar
lämnas av Lars-Inge Claesson tel 036-34 21 07 (samma nr till mobilen), lars-inge.claesson@bilda.nu

Turnén arrangeras av Studieförbundet Bilda i samarbete med S:t Lukas och Katarina sociala företagande.


 

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.


Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.